پیچاق قیمه اردبیل
مواد اولیه:
- گوشت گوسفندی خرد شده ۴۰۰ گرم
- پیاز متوسط ۴ عدد
- تخم مرغ ۴ عدد
- خلال بادام ۱/۲ پیمانه
- زعفران پودر شده ۱/۲ قاشق چای خوری
- برگ بو ۲ عدد
- آب ۱ لیتر
- کره محلی ۱۰۰ گرم
- آبغوره یا آب لیمو ۱ قاشق غذا خوری
- ادویه خورشتی (کاری، فلفل، زردچوبه، دارچین، هل ساییده شده و نمک) به میزان لازم
طرز تهیه:
۱٫ پیاز ها را خلالی نموده و با کمی کره تفت می دهیم تا طلایی شود.
۲٫ در این مرحله گوشت و برگ بو را اضافه نموده و به تفت دادن ادامه می دهیم تا آب گوشت کشیده شود.
۳٫ مقداری ادویه اضافه کرده و دوباره تفت می دهیم سپس آب را افزوده و اجازه می دهیم گوشت ها بپزند.
۴٫ خلال بادام را حدود دو ساعت در آب خیس کرده، سپس آبکش نموده و در کمی کره تفت می دهیم و به همراه زعفران به گوشت های پخته شده اضافه می کنیم وقتی میزان آب خورش به اندازه دلخواه رسید تست طعم گرفته، نمک و ادویه آن را اندازه می کنیم.
۵٫ پس از آن تخم مرغ ها را تک تک روی خورش می شکنیم و کمی زعفران روی زرده ها پاشیده و سپس در ظرف را می بندیم تا تخم مرغ ها بسته شود، در پایان در ظرف کشیده و با پیاز داغ سرو می کنیم.
نکته:
می توان این خورش را با پلوی زعفرانی سرو کرد همچنین می توانید تخم مرغ ها را نیمرو کرده و موقع سرو روی خورش قرار دهید.